Наш форумок

Наш форумок

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 26.07.2026 - 09:09:27
Страницы:  1  

Правильна техніка чищення зубів

АвторСообщение

Friendly

місцевий

Статистика:

Є питання яке давно цікавить — як правильно чистити зуби щоб не шкодити яснам? Стоматолог сказала що у мене рецесія ясен і одна з причин — надто агресивне чищення. Але я не розумів що роблю щось неправильно — чистив двічі на день як і всі. Як взагалі зрозуміти що техніка правильна і які щітки менш травматичні?

Сообщение # 1 10.07.26 - 10:05:16
RE: Правильна техніка чищення зубів

Ulija

місцевий

Статистика:

Рецесія ясен від неправильного чищення — дуже поширена проблема і люди справді часто не здогадуються що самі собі шкодять старанним чищенням. Основні помилки які призводять до травмування ясен: горизонтальні розмашисті рухи щіткою — це найгірша техніка бо абразивно стирає ясна і корені зубів; надмірний тиск — щітка має торкатись зубів і ясен з мінімальним зусиллям, якщо через місяць щетина розкуйовджується в сторони тиск надмірний; жорстка або середня щетина — для більшості людей підходить лише м'яка або ультрам'яка. Правильна базова техніка — модифікований метод Басса: ставите щітку під кутом 45 градусів до ясна щоб щетина заходила трохи під ясенний край і робите короткі вібруючі рухи або невеликі кругові, переміщаючись від зуба до зуба. Жодних горизонтальних рухів по всій щелепі. Електрична щітка з датчиком тиску в цьому плані допомагає бо сигналізує коли тиснете занадто сильно.

Сообщение # 2 10.07.26 - 10:40:23

Uliya0504

місцевий

Статистика:

Я теж дізнався про рецесію несподівано і для мене це був сигнал повністю переглянути підхід. Поміняв щітку на ультрам'яку, переучив себе на правильну техніку — перший час навіть ставив таймер і повільно переміщався від зуба до зуба. Через пів року стоматолог сказала що рецесія не прогресує. Нову щітку підбирав ретельно звертаючи увагу на жорсткість щетини і форму головки — знайшов нормальний вибір на smileshine.com.ua, там є характеристики щіток і можна зрозуміти що підходить для чутливих ясен.

Сообщение # 3 10.07.26 - 11:08:12
Формати термопанелей та вибір оптимального : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники